Leidersenergie

Leidersenergie

Wat is er toch veel verscheidenheid aan leiders. De flegmaticus, de analyticus, de zakelijke, de conservatieveling of de vrolijke olijkerd. En dan vertellen of schrijven allerlei goeroes ook nog wat de ideale leider is. Dat zij dit doen vanuit hun eigen perceptie als flegmaticus, analyticus, ondernemer, conservatieveling of vrolijke olijkerd, beseffen ze zelf vaak niet. Dus, zo komt iedere goeroe tot zijn eigen beeld van de ideale leider. Ik dus ook, al reken ik mijzelf niet tot de goeroes. Zeer recent had ik een onderhoud met een middle manager van een bedrijf waarmee het alles behalve goed gaat. De markt is echt ingestort, dus de omzet staat zwaar onder druk, het rendement smelt als sneeuw voor de ondernemerszon, maar het ergste nog is de leiding die daarbij gegeven wordt. “Wim, wat wij juist nu missen is inspirerend leiderschap. Er is geen energie van bovenaf.” vertelde hij mij treurig. “Geef eens een voorbeeld.” vroeg ik meteen. Het verhaal wat toen over tafel kwam was inderdaad niet opbeurend. Alle leiders waren uitgenodigd voor een ‘global’ congres op Malta met als thema “Spirit, Inspiration and Succes”. Een veelbelovende en uitdagende titel. Alle leden van de Raad van Bestuur hielden hun peptalk. Tenminste, het hadden peptalks moeten worden. De man die global verantwoordelijk was voor de sales, hield een treurige toespraak, met een treurige stem, een treurig gezicht en met treurige cijfers. Iedereen in de zaal werd er treurig van. Hij wees aan het eind van zijn treurlied de mensen erop dat ze zich niet treurig mochten opstellen naar de verkoopmedewerkers toe, want dat zou juist averechts werken…….
Waar is de inspiratie en de energie die juist in deze tijd leiders moeten doorgeven aan hun mensen? Ook u als ondernemer mag zich best iedere dag afvragen, ‘hoe breng ik mijn energie over op mijn medewerkers?’ Maar dan moet u zich niet moe voelen! Allemachtig, wat is iedereen toch moe!! Ik wordt er soms moe(deloos) van. Mijn kapper van 32 jaar klaagt dat hij moe is; de garagist (Vlaams woord) klaagt dat hij moe is, onze bloemist is moe en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Ik schaam me er bijna voor om te zeggen dat ik op mijn leeftijd (nee…u mag raden) nog zoveel energie heb. Mensen maken elkaar moe. Of ze geven elkaar juist veel energie. En dat gebeurt heel vaak door heel simpele maar oh zo belangrijke dingen. De leider die ’s morgens met een smile de zaak binnenkomt, die iedereen gedag zegt in plaats van strak voor zich uitkijkend op zijn kantoor afstormt, die echt geïnteresseerd is in hoe het gisteren is afgelopen met het dochtertje van mevrouw Ter Linden. De leider die voor iedereen koffie inschenkt bij de start van een vergadering, die af-en-toe welgemeende complimenten geeft en aan het eind van de dag iedereen een prettige avond wenst. Soft?? Onzin, de softe factoren zijn keihard!!
Energie krijgen medewerkers van een leider die de juiste balans tussen I.Q. en E.Q weet aan te brengen in zijn optreden. Want alleen een stapel diploma’s en ir., drs. of professor voor de naam zorgt nog niet voor energie.

Er is echter toch ook een grote valkuil als het gaat om energie; de kortsluiting!
-Energie-opwekkende ideeën worden jubelend ontvangen en vervolgens gebeurt er niets mee omdat iedereen weer meegesleept wordt in de gekte van alle dag. We nemen een slok, we doen een plas en alles is weer zoals ’t was…!!! Dus kortsluiting!
-Energie-uitwisseling ontstaat door acties, die beginnen met de voorbeeldenergie van de leider. De meeste medewerkers gaan daar energievol in mee. Sommige medewerkers zetten dan toch de hakken in ’t zand. Dus kortsluiting! Weg met die energie-loze lui(erikken)!!
-Energie-opwekkende communicatie betekent luisteren naar elkaar, interesse tonen in andermans mening, mensen direct aanspreken als iets je niet zint maar het andersom ook accepteren. Helaas zijn er te veel mensen die conflicterend communiceren; ze luisteren niet, vallen altijd in de rede, zijn niet geïnteresseerd in andermans mening. Dus weer kortsluiting!
-Energievolle veranderingen doorvoeren. Bij welk bedrijf, groot of minder groot, gebeurt dat op dit ogenblik niet? Van veranderingen is bekend dat de meeste medewerkers tegen zijn. Maar, met hoe meer inspirerende energie de verandering gebracht wordt, hoe meer supporters. Helaas!! Enkele conservatieve angsthazen willen niet mee. Opnieuw kortsluiting!
Dus, waar het om gaat is kortsluiting voorkomen. Hoe? Inspirerende energie komt letterlijk en figuurlijk van bovenaf; dus van de top. En dat bent u. Ik wens u in deze huidige economisch zo uitdagende tijd, heel weinig kortsluiting en veel inspirerende energie!

W. L. Huijerbedrijf